top of page
Keresés
  • pulzuspont

BODORRÓZSA: TERMÉSZETES MEGOLDÁS A VÍRUSOK ELLEN


5 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL ERRŐL A GYÓGYNÖVÉNYRŐL


A kora tavasszal gyakori vírusfertőzések időszakában rendkívül fontos, hogy ne csak a tünetek kezelésére, de a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektessünk. Ennek egyik legtermészetesebb módja a kevésbé ismert „csodaszer”, a bodorrózsa, amelynek kivonata erős vírusellenes hatással rendelkezik. Így kimondottan alkalmas a megfázás és influenza megelőzősére, sőt kezelésére is. Ám ennél jóval többre képes – íme, öt kevésbé ismert tény a bodorrózsáról.


1. DUPLÁN ÁLDOTT

A bodorrózsa, más néven cisztusz rózsa Görögországból származik, és 1999-ben megkapta az „Európa gyógynövénye” címet. Egy legenda úgy tartja, az olimposzi istenek más növények mellett neki is gyógyerőt adtak, sőt rögtön duplán áldották meg. Gyantában gazdag levelei sebgyógyításra és a bőr megszépítésére használhatók, míg kivonatát fogyasztva a szervezet kívül-belül megfiatalodik és megerősödik.


2. ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT

„Az ehető növények közül a bodorrózsában található a legtöbb polifenol, ami egyfajta antioxidáns. Háromszor annyi van benne, mint a zöld teában, ezzel pedig természetes módon erősíti az immunrendszert, védi a sejtanyagcserét és stabilizálja a szív-és vérkeringést. Külsőleg alkalmazva lassítja a bőröregedést és gyorsítja a sebgyógyulást” – mondta el dr. Garay Zsolt fül-orr-gégész szakorvos.

3. UNIVERZÁLIS GYÓGYÍR

A bodorrózsa megszakítja a vírusok és gombák szervezet számára káros oxidációs folyamatát, így hozzájárul a betegségek elkerüléséhez és a gyorsabb gyógyuláshoz is. „Eredményesen kezeli a hurutos köhögést, a torokfájást és a mandulagyulladást, természetes ellensége a baktériumoknak, vírusoknak és gombáknak. A gyomor-bélbetegségek, nemi betegségek, köröm- és nyálkahártya-betegségek is jobban megelőzhetővé, valamint könnyebben kezelhetővé válnak általa” – tette hozzá a szakértő.


4. BŐRPROBLÉMÁK ELLEN IS HATÁSOS

Mivel gyulladásgátló és viszketéscsillapító hatása van, ecsetelőként használva eredményesen kezelhető vele az ekcémás, kiütéses bőr. A bodorrózsa emellett más immunhiányos problémákra, például sömörök kezelésének kiegészítéseként is hatásos lehet.


5. IDŐSEK ÉS KISMAMÁK IS FOGYASZTHATJÁK

Semmilyen ellenjavallat nincs ellene, ezért idős, legyengült emberek és kismamák is fogyaszthatják. A reumás betegeknek szintén a gyulladáscsökkentő hatása miatt ajánlott, de növeli a csontsűrűséget is, miközben serkenti az idegrendszer működését méregtelenítő hatása mellett.

KUTATÁS

A CMC Déli Klinika kutatói a világon elsőként bizonyították egy speciális gyógynövény kombináció koronavírust semlegesítő, fertőzést gátló hatásait. A bevizsgált készítmények Magyarországon elérhetőek, és nemcsak az új koronavírus, hanem az influenza illetve egyéb felső légúti fertőzések esetén is hatékonyak.

A CMC Déli Klinika a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézettel közös orvostechnológiai kutatás-fejlesztésének köszönhetően sikerült létrehozni azt a komplex COVID-19 Biobank rendszert, amely megteremtette az alapjait a teljes hazai koronavírus törzsre hitelesített, biológiai alapú mesterséges intelligenciával támogatott immunológiai diagnosztikai rendszer, valamint a hazai koronavírus vakcina fejlesztésnek is.

A kutatócsoport tagjai most újabb – nemzetközileg is jelentős – eredményt értek el, hiszen vizsgálataikkal

IGAZOLTÁK, HOGY A MEDITERRÁN BODORRÓZSA (CISTUS CRETICUS) KIVONAT GÁTOLJA AZ ÚJ KORONAVÍRUS SZAPORODÁSÁT SZÖVETTENYÉSZETEKEN, VALAMINT POZITÍV IRÁNYBAN BEFOLYÁSOLJA A VÍRUSFERTŐZÉS ÁLTAL OKOZOTT KÓROS IMMUNOLÓGIAI REAKCIÓKAT IS.

Mivel az új koronavírus világszerte már több mint 43 millió embert fertőzött meg és több mint egymillió halálesetet okozott, ezért a világjárvány elleni küzdelemben jelentős előrelépésnek számít, hogy Európában honos gyógynövények egyedi kombinációja hathatós ellenszere lehet a vírusnak.

Balázs Anna a CMC Déli Klinika vezérigazgatója az eddigi kutatási eredmények alapján ismertette, hogy Cistus creticusban található speciális hatóanyag koncentrált formában tartalmaz úgynevezett polifenolokat, amelyek az új koronavírus semlegesítése mellett

  • gátolják a vírusok felszínén lévő fehérjét (az úgynevezett neuraminidáz enzimet)

  • így a vírusok nem tudnak bejutni a sejtekbe és szaporodni

  • ezzel megakadályozzák az influenza (egyéb vírusfertőzések) kialakulását

  • szignifikánsan csökkentik a felső légúti fertőzések tüneteit

  • a magas koncentrációjú polifenol tartalomnak köszönhetően jelentős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásuk is van

  • eképp támogatják a szervezet védekezőképességét

  • növelik a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet

  • nemcsak vírus- hanem baktérium-ellenes hatással is rendelkeznek

Mivel a Cistus creticus nemcsak a légúti vírusok, baktériumok bejutását és növekedését gátolja, hanem pozitív irányban befolyásolja az immunológiai reakciókat és természetes gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így több fontos támadáspont gátlásával segíti az új koronavírus, az influenza és más légúti fertőzések kialakulásának a megelőzését illetve a tünetek súlyosságának a csökkentését – hangsúlyozta az orvos igazgató. Forrás:wellandfit,index


332 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

FEJLESZTÉS ALATT!

bottom of page