top of page

INFRATERÁPIA

Működési elv és tulajdonságok:

A távoli infravörös sugárzás az „élet fénye”, behatol a bőrbe, ahol a sejtek könnyedén elnyelik, és 3-5 cm mélységben továbbítják a bőr alatti szövetekbe. A mélyben kialakuló hőhatás és rezgés útján akár a zsírt is képes lebontani és elégetni.

 

 

A távoli infravörös sugárzás pozitív élettani hatása:

Vízmolekulák aktiválása és az oxigénelnyelés javítása

Testének 70 %-át, míg vérének 80 %-át víz alkotja. A távoli infravörös sugárzás képes a vízmolekulákkal rezonálni, javíthatja az oxigénelnyelést, aktiválhatja a sejteket, felfrissítheti az agyat és erősítheti az immunrendszert. A mélyben létrejövő hőhatásnak és a sugár áthatolóképességének köszönhetően szervezete elegendő kiegészítő tápanyaghoz juthat, így Ön egészségesnek és könnyűnek érezheti magát.

 

 

Keringés javítás

A vízmolekulák szabadon áthatolhatnak a sejteken és rezgés révén hőenergiává alakulhatnak, élénkíthetik a vérkeringést és tágíthatják a hajszálereket, amikor a kapillárisok növekednek. A szív terhelése csökkenhet, így a keringési rendszer elegendő oxigént és tápanyagot szállíthat a sejtekhez és elszállíthatja az anyagcseréből származó salakanyagokat. Ha ebben a mechanizmusban zavar lép fel, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, daganat, ízületi gyulladás vagy bénulás alakulhat ki. Az érrendszer fontos szerepet játszik a szervezet működésében, és éppen ezért nevezik „második szívnek” is.

 

 

Az anyagcsere serkentése

A keringés javulásának következtében a salakanyagok gyorsabban ürülhetnek ki, így a máj és a vesék terhelése csökkenhet. A salakanyag tartalmazhat nehézfémeket, melyek rák kialakulásához vezethetnek; tejsavat, mely kimerültséget és öregedést eredményezhet, csak úgy mint a bőr alatti zsírok és zsírsavak; uránium iont, mely magas vérnyomást válthat ki; illetve húgysavat, mely fájdalmat eredményezhet. A vérkeringéssel és az erek tágulásával, a tápanyag a szervezet minden részébe eljuthat, így javulhat az anyagcsere és a sejtregeneráció, csökkenhet a szív terhelése, bőre szebb és selymesen simább lehet.

 

 

A sav-bázis egyensúly megteremtése

A távoli infravörös sugárzás megtisztíthatja a vért, javíthatja az ellenállóképességet és aktiválhatja a sejteket, illetve gyógyító és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezhet. Az infrasugárzás áthatoló képességének és a mélyben kifejtett hőfejlesztő hatásának köszönhetően a szervezet nagy mennyiségű tápanyagot képes lehet felszívni, és a sejt aktivitás is megerősödhet. A hőenergia javíthatja a vérkeringést, szabaddá teheti az energiaáramlást, enyhítheti reumatoid artritiszt, és a magas húgysavszint okozta fájdalmat.

 

Az energiafelhasználás növelése, a felesleges testzsír elégetése és a testsúly csökkentése

 

A távoli infravörös sugárzás fényhullámának rezgése stimulálhatja/ösztönözheti az energiafelhasználást, növelheti a testhőmérsékletet, az anyagcsere javításával csökkentheti a zsírt, eltüntetheti a ráncokat és striákat, csökkentheti a zsírosodást, az akné és mitesszerek kialakulását, illetve általánosságban javíthatja az arcbőr állapotát.

 

 

Hatásmechanizmusa:

Serkentheti a mikrokeringést erős forgató és vibrációs hatás kifejtésével a molekuláris szinten, mely biológiailag nagyon kedvező hatású.

Növelheti az oxigén és tápanyagszállítást a vérsejtekben a szervezet szöveteihez.

Segítheti a fehérvérsejtek működését, ezáltal fokozhatja az immunreakciókat és a kórokozóknak és a sejtműködés melléktermékeinek eltávolítását.

A nyirokkeringés fokozásával eltávolíthatja a felhalmozódott méreganyagokat melyek gyakran állnak egészségügyi problémák hátterében. A méreganyagok felhalmozódása a szervezetben gátolhatja a normális vérkeringést és csökkentheti a sejtek energiáját.

Gyorsíthatja a regenerálódást, gyógyulást.

Serkentheti az anyagcserét a vér és a szövetek között.

Az infraterápia a fényterápiák csoportjába sorolható kezelési mód, amely mellékhatások nélkül intenzív fájdalomcsillapítást vihet véghez szervezetünkben.

Az infravörös hullámok, különösen kíméletesek, ugyanis a felső bőr rétegeken úgy képesek áthatolni, hogy nem nyelődnek el.

A melegítő hatás a mélyebb rétegekben keletkezhet, ez stimulálhatja a vérkeringést, így szerveink oxigénellátása is javulhat.

A véredények kitágulhatnak, a vérnyomás csökkenhet – aktiválódhat a szív és az egész keringési szervrendszer.

A fény- és hőterápia 40-60 C-on zajlik, és kíméli az érrendszert.

A rövidhullámú infravörös sugárzás különlegessége, hogy a sejteket, ezáltal a testet felmelegíti, de a levegőt nem.

A tudományos kutatások több ponton alátámasztották az Infraterápia hatékonyságát. Egyebek mellett javulhat a sejtek anyagcseréje, valamint az immunrendszer és az öngyógyító folyamatok beindulhatnak. Ennek eredményeképpen, gyorsabban ürülhetnek a salakanyagok, ezáltal apadhatnak a zsírpárnák és eltűnhetnek a narancsbőrök.

A súlycsökkentésben és a zsírégetésben is szép sikereket lehet elérni az infravörös kezeléssel.

Tudományos kutatások szerint az infrasugarak elérik a bőr alatti zsírrétegeket és véredényeket, anélkül, hogy a felső bőrréteget felmelegítenék.

A kutatásokat a németországi Hannoverben végezték.

A bőr alatti zsírrétegek felmelegedhetnek és kitágulhatnak. Ezáltal javulhat a zsírszövet vérellátása és megindulhat a zsír lebomlása. Mindeközben fokozódhat vérellátásunk, így a kezelés alatt testünk, 200 – 400 kcal energiát égethet el, ami megfelelhet egy étkezésnek. Ehhez 2-4 kilométert kellene futnunk, vagy hasonlóan megterhelő fizikai munkát végeznünk.

Az infravörös sugárzás hatására tehát szervezetünk képes lehet magát salaktalanítani és a bőr is rugalmasabbá, feszesebbé válhat.

Eltüntetheti a narancsbőrt. Az infra segíthet a csúnya cellulit (a gél-szerű csomók a bőr alatt, melyek nagyrészt vízből, zsírból állnak és megrekedtek a bőr alatti apró “zsebekben”) eltávolításában. Az európai szépségszalonok rendszeresen alkalmazzák a napi kúrát a kezelések során.

Megszüntetheti az ízületi fájdalmakat. Az infraterápia széles körben alkalmazható az ízületi betegségek valamely válfajában szenvedő betegek körében. Mindemellett a kezelés bizonyítottan hatékony a ficamok, az idegzsába, az izomgörcsök, az ízületi merevség és még sok más izom-, és csontrendszeri panasz hatásainak enyhítésében. A legtöbb merevség, fájdalom és érzékenység, melyek az idős kor velejárói, az infrakezeléssel enyhíthető, vagy teljesen megszüntethető. Ízületi fájdalmak csökkentésére javallott.

Feloldhatja a stresszt, megnyugtathat. Az infra rendszeres használatának, talán leggyorsabban jelentkező hatása lehet a felüdülés, ahogy eltüntetheti az élettel járó gondokat és feszültségeket. Csak néhány perc az infra finom melegében és máris érezzük jótékony hatását: mintha újjászülettünk volna, felfrissülve testben és lélekben egyaránt.

Megszépítheti a bőrt, amely már az infrán eltöltött néhány perc után jelentkezhet. Nagymértékben elősegítheti a szövetekbe mélyen beágyazott szennyező anyagok és elhalt bőrsejteket kiürülését. A felgyorsult vérkeringés felszínre hívhatja a bőr saját természetes tápanyagait, elősegítheti a pattanások, kiütések, égések, vágások gyógyulását is: a nyílt sebek gyorsabban begyógyulhatnak, és kisebb heg maradhat utánuk.


 

Az infravörös sugárzásnak tulajdonított, világszerte publikált élettani hatások:

  • Szív – és érrendszeri problémák kezelése

  • Kiváló kalória-felhasználás- és testsúlyszabályozás

  • Izom- és mozgásszervi megbetegedések

  • Reumás ízületi gyulladások esetén fájdalomcsillapítás

  • Keringési rendszer javítása

  • Koszorúér-megbetegedések, érelmeszesedés és magas vérnyomás megelőzése

  • Öregedési folyamatok lassítása

  • Fül-, orr-, gége-betegségekkel szembeni jótékony hatás

  • Bőrbetegségek gyógyítása

  • Méregtelenítés

 

A sugárzó hő egyszerűen az energia olyan formája, amely a tárgyakat közvetlenül, konverzió útján melegíti fel, anélkül, hogy a közöttük lévő levegő is felmelegedne. A sugárzó hőt infravörös energiának is nevezik (IR).

Az infravörös sugárzó energiát arra használja, hogy közvetlenül behatoljon a szövetekbe 4 cm-t meghaladó mélységben. Energiateljesítménye úgy van beállítva, hogy a testünk akár 93%-ban képes legyen a bőrfelületet érő infravörös hullámokat magába fogadni.

A legutóbbi 25 év során, japán és kínai kutatók és orvosok végeztek beható kutatásokat az infravörös kezeléssel kapcsolatosan és számos kimagasló eredményről számoltak be. Japánban orvosokból és fizikoterápiás szakemberekből álló “Infravörös Társaság” működik, amely tovább kutatja és alátámasztja az infravörös sugárzással végzett kezelési módszer élettani hatásait.

Az infravörös terápiát több formában is felhasználják a gyógyászatban.

Forrás:

Kevin Edelman: Egészségesen meghalni

FEJLESZTÉS ALATT!

bottom of page