top of page

ÓZONTERÁPIA

Mi az Ózon és az Ózonterápia?

Az ózon egy instabil, ám nagyon hasznos molekula. Nem más, mint az oxigén 3 atomos formája: a megszokott kétatomos (O2) oxigén-molekula helyett az ózon 3 oxigénatomot foglal magában. Maga az Ózonpajzs az ami megvédi a Földi életet a Nap káros sugaraitól, ózonpajzs nélkül a Földi élet lehetetlen lenne.

Az ózon, mindennapi életünkben, normális légköri nyomás mellett mintegy 20 perc alatt szétbomlik, egy kétatomos oxigén molekulává és egy rendkívül reaktív egyatomos oxigénné. Mi ennek a jelentősége? Maga a 2 atomos Oxigén az az oxigen amit belélegzünk, ami nélkül szintén lehetetlen az élet. A másik, vagyis az egy atomos oxigén pedig nagyon könnyen reakcióba lép bármilyen olyan anyaggal, aminek nincs helye az emberi szervezetben, beleértve a kórokozókat (vírusok, baktériumok) és a szintetikus vegyületeket, mint például a gyógyszerek visszamaradt részei. Ez az alapja az ózon gyógyászati és kozmetikai felhasználásának.

Ózon a gyógyászatban

Az ózont többféle módon alkalmazhatjuk az emberi testben. Így például régóta alkalmazott technológia a testből kivett vér ózonizálása, majd visszavezetése a véráramba (autohematherapy). Ezt a módszert használja nagyon sok sportoló. Egy másik lehetőség, ha intravénásan közvetlenül a véráramba juttatjuk az ózont, vagy injekciózhatjuk izomba, bőrbe is. Fontos megjegyezni, hogy az érrendszerbe kerülő ózon, a levegővel ellentétben, nem dugítja el az ereket, így nem áll fenn a szívroham veszélye sem, tehát ez egy teljesen biztonságos technika. A jótékony hatású ózon a vastagbélbe juttatható gáz formában, a végbélen keresztül, vagy egyszerűen megiható ózonizált víz formájában. Ismert gyógymód a beteg ózon-sátorba helyezése (nyaktól lefelé, mivel nagy mennyiségű ózon egyszerre való belélegzése irritálja a tüdőt), vagy a fülön (dobhártyán) keresztüli befúvás is.

 

Mire használhatjuk az ózont?

 • Vírusok, baktériumok, élesztő-szerű és fonalas gombák, protozoák inaktiválására

 • Az immunrendszer aktiválására

 • Artériák, vénák és hajszálerek „tisztítására”, a vérkeringés élénkítésére

 • Gyulladáscsökkentésre a bőrfelületen

 • Bőrön keresztül fájdalomcsökkentésre

 • Autoimmun folyamatok megelőzésére és megszüntetésére (pl. scleroderma)

 • A bőrön az allergiás reakciók gyors lecsökkentésére

 • A bőrben a hormonok és enzimek termelődésének normalizálására

 • Műtéti hegek és égési sérülések utáni hegek bőrfelületének regenerálására

 • Cellulitisz kezelésére

 • Egyes ekcémás panaszokra

 • Növekvő szemölcsök „megfékezésére”

 • Akne, kamaszkori bőrelváltozások kezelésére

 • Psoriasis bőrfelületi tüneteire

 • Fagyási sérülésekre

 • Fekélyes sebek körüli bőrfelület kezelésére

 • Megerőltetett izmok regenerálására a bőrfelületen keresztül bejuttatva.

 

 

Az ózon néhány gyógyhatásának háttere

Az ózon megbonthatja a baktrériumok sejthártyáját. Megakadályozhatja a gombák sejtnövekedését – bizonyos stádiumokban, a vírusok sejtekhez kapcsolódásának akadályozásával pedig a vírusok szaporodása ellen hat.

Az ózon oxidálhatja a rosszindulatú sejtek külső lipid falát is.

Keringési betegségek esetén az összetapadt vörösvérsejtek gátolják a vérkeringést a kis hajszálerekben, és csökkentik az oxigén-felszívódást is. Az ózon megszűntetheti az összetapadást, és helyreállíthatja az oxigén-szállító képességet. A szövetek oxigén-ellátása nőhet, mivel egyrészt nőhet a nyomás az artériákban, másrészt csökkenhet a vér viszkozitása. Az ózon oxidálhatja a felesleges lerakódásokat az erekben, kitisztíthatja a véredényeket.

Az ózon élénkítheti az oxigén anyagcserét is. Aktiválhatja az immunrendszert.

Tekintettel arra, hogy sok orvos és terapeuta (beleértve Dr. Clark – ot is), javasolja különböző formákban alkalmazni az Ózont. Az egyik ilyen a terápia az ózonizált víz.

Az ózon gyorsan feloldódik a folyadékban. Az ózonnal dúsított víz kiváló lehetőség lehet mind fürdésre (több gyógyközpontban ózonnal és oxigénnel dúsított vízben fürdetik a betegeket is naponta rendszeresen kúra szerűen), mind

pedig ivásra. Ha ózonnal dúsítjuk az ivóvizünket, akkor az a víz fertőtlenítve lesz, és mivel az ózon csak rövid ideig marad a vízben, utána lebomlik oxigénre, így oxigénnel dúsítva víz lesz, amelynek nagyon jó hatása lehet szervezetünkre. Az ózonnal dúsított víz semlegesítheti a vízből a szennyezőanyagokat, mint pl a klórt. Az ózonnal dúsított vízben való fürdést közvetlenül a dúsítás után javasolják. Nemcsak a gyógyászatban ismert az ózon, hanem a szépségiparban is. Korunk legkiválóbb bőrápolásra alkalmas krémjeibe, olajokba szintén ózont kötnek. Javasolják az ózonnal dúsított vízben való mosdást, kiváló hatása lehet a bőrre, a ráncokra, pattanásokra, bőrbetegségekre.

Az ózon egyik leghasznosabb funkciója, hogy segítségével az élelmiszereket is lehet méregteleníteni. Az alábbi élelmiszerek méregtelenítésére lehet alkalmas: húsok, zöldségek, gyümölcsök.

Vannak olyan ózongenerátorok amelyekkel nemcsak a vizet tudjuk dúsítani, hanem a levegőt is. Nem csak egy egyszerű levegő tisztítóról van szó. Ez az eszköz nagyon alkalmas az allergiások számára. Elpusztíthatja a gombaspórákat, baktériumokat (pl. a légkondicionálók által terjesztett légionella baktériumot is, ami komoly légúti megbetegedést okoz, akár még halált is), vírusokat és poratkákat. A generátor elindítása 10 – 90 percre eltelíti a szobát ózonnal, amely 1-2 órán belül visszaesik oxigénre. Ebben a légkondicionált levegőben jó aludni is. Ez egy nagyon tiszta és jó levegő magas oxigéntartalommal. Az Ön reggelei mások lehetnek, mint korábban, az Ön szervezete alvás közben rengeteg energiát meríthet. Az ózonterápiának ez a használata likvidálhatja a kellemetlen szagokat is (cigifüst, penész és a nem szellőztetett helységben található dohos levegőt) és úgyszintén megszüntetheti a falak penészedését.

Az ózonterápia kiváló lehet akár lábbelik kellemetlen szagától való megszüntetésére.

Használata a fogászati gyakorlatban is elkezdődött, és az elmúlt években számos professzionális orvosi berendezés jött létre, a fogszuvasodás fájdalom mentessé tételére , az ózon összpontosított segítségével. Ön is használhatja otthonában az ózont fogainak egészsége érdekében. Öblítse ki a száját ózonnal dúsított vízzel, (az esti fogmosás után).

Az ózon remek terápia lehet, mind a szépségápolásban, mind az egészségmegőrzésben.

Forrás:

Kevin Edelman: Egészségesen meghalni

FEJLESZTÉS ALATT!

bottom of page