top of page

PULZÁLÓ MÁGNESTERÁPIA

A mágneses terápia (vagy mágnesterápia) alatt az alacsony és magas frekvenciák által képzett mágneses mező terápiás célból való alkalmazását értjük.


A Mágneses terápia az enzimes kinetikát javítva regenerálja a sérült sejteket és újrapolarizálja a sejtmembránokat; továbbá antistressz hatású és elősegíti valamennyi regenerálódás: bioregenerálódás, gyulladásgátlás, ödéma eloszlatás és fájdalomcsillapítás meggyorsítását mellékhatások nélkül.
 

A Mágnesterápia a fizikoterápia egy formája, amely az elektromágneses energiát használja; ez egy hatékony, biztos és nem invazív kezelési mód. Az elektromos mezők és a sejtek egymásra hatnak, elősegítve ezzel a fiziológiai egyensúly helyreállítását. A terápia olyan esetekben javasolt, amikor különféle típusú sérülések miatt szükségessé válik a szövetek regenerálódásának ösztönzése.
 

A gerjesztett elektromágneses mezők biztos eredményt hoznak mindenfajta gyógyszer segítsége nélkül.

 

A Mágnesterápia jótékony hatásai:

· Csökkenti a fájdalmat: úgy hat, mint egy erős fájdalomcsillapító
· Meggyorsítja a kezelési folyamatot
· Ösztönzi a sejtkicserélődést
· Javítja a szövetek oxigénellátását és táplálja azokat
· Csökkenti a gyulladást
· Ösztönzi az ödémák felszívódását és javítja a hajszálerek vérellátását
· Regenerálja az energia nélküli sejteket
· Lassítja a csontritkulási folyamatot
· Tágítja az erek, visszaadja annak rugalmasságát, serkenti a
vérkeringést,

A Mágnesterápia előnyei:

· Segít a fájdalmak és gyulladások csökkentésében gyógyszerhasználat
nélkül
· Biztos és nem invazív terápia
· Nem okoz fájdalmat
· Fájdalomcsillapító hatása van
· A legtöbb betegségnél ellenjavallat nélkül alkalmazható
· Törés esetén megfelezi a gyógyulási időt

Hol hat a Mágnesterápia:

· Csontrendszer
· Izomrendszer

· Légzőszervi rendszer
· Idegrendszer
· Keringési rendszer

A Mágnesterápia hatásait a következő módon osztályozhatjuk:

· Gyulladásgátló hatás
· Endokrin rendszert ösztönző hatás
· Ödémafelszívódást elősegítő hatás
· Fájdalomcsillapító hatás
· Szövetregeneráló hatás
· Antistressz hatás
· Értágító hatás


A Mágnesterápiával lehetőség nyílik

· Gyógyászati kezelésre
· Fájdalomcsillapításra
· Esztétikai kezelésre

A Mágnesterápia egyszerű:


Készülékeinket nagyon könnyű használni, bárki saját otthonában használhatja azokat.
Készülékeink a különböző típusú kezelésekhez nagyon sok programmal rendelkeznek: az egész család használhatja azokat, miután a programok kiválasztása, az időtartama és a frekvenciák már előre beprogramozottak.
Készülékeink megbízhatóak, 30 év szakmai kutatásainak eredményei: ezért biztosítunk rájuk 6 év
garanciát.

Rövid történelmi összefoglaló a mágnesterápiáról:


A mágnesnek, mint kezelésnek legősibb említése az Atharvavedaban jelenik meg, amely egy tudományos értekezést tartalmaz a gyógyászatról és a kezelés művészetéről.


A legendás szépségű Cleopatra-ról (Kr.e. 69-30) azt mondják, hogy egy kis mágnest hordott a homlokán, hogy csodálatos bájait megőrizze.


A természet mágneses erői nem képezték kutatások tárgyát egészen a XVI. század elejéig, amikor a svájci alkimista és orvos P.A. Paracelsus elkezdte tanulmányozni és nyilvánossá tenni a mágnes gyógyhatását; úgy vélte, hogy a test bármelyik részének mágnessel történő kezelése bármilyen gyógyszernél jobb és gyorsabb eredményeket hoz.


Dr. Samuel Hahnemann (1755-1843), a homeopátia atyja teljesen meg volt győződve a mágnes hatásáról és annak terápiás használatát a következő szavakkal ajánlotta: “egy mágnesrúd – ha csak egy rövid időre is – a test mellé helyezve gyorsan és örökre meggyógyít súlyos betegségeket, melyekre ez a legmegfelelőbb orvosság.”

Michael Faraday (1791-1867) – aki alapvető kutatásokat folytatott az elektromosságról – volt az első Európában, aki a mágnes erejét tanulmányozta; ő volt az, aki a hatókörét mágneses térnek nevezte és aki a biomagnetika és a mágneses kémia alapjait lerakta, meghatározva, hogy minden dolog így vagy úgy mágneses és azt a mágneses tér vagy vonzza, vagy taszítja.


A XX. század közepe táján a mágnessel történő gyógyulás iránti érdeklődés nagyon gyorsan növekedett Indiában, Oroszországban és Japánban.


Csak pár évtizede annak, hogy a mágneses tereket terápiás célból használják mind privát, mind nyilvános helyeken.

Energizáló mágnesterápia:


Egy pozitív mágneses tér által kibocsátott mágneses hullámok erősítik a testet, meggyorsítják a biológiai folyamatokat és energiát adnak a sejteknek; ezért különlegesen alkalmasak izomgyengeség és izomszakadás, csonttörések és ínszakadások, rándulások, rehabilitációs terápiák, szövethegesedések, stb. esetén.


Pozitív hatás rosszindulatú daganatoknál: A szakirodalomban olyan feltételezésről is olvashatunk, hogy a rák erős mágneses mezőben nem tud fejlődni (Dr. E. K. Maclean, rákkutató és nőgyógyász New Yorkban)

A mágnesterápia, mint fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő:


Az északi pólus, vagy a mágnes negatív pólusa ellazító, megállítja a test számára káros folyamatokat, így alkalmas arra, hogy csökkentse, vagy megszüntesse a fájdalmat és a gyulladásokat.

A mágnesterápia, mint a belső szervek specifikus terápiája:


Köztudott, hogy valamennyi szervezet saját mágneses teret képez és folyamatosan ki van téve aktív és pihenő időszakoknak, melyeket külső tényezők – mint pl. élelmiszerek, italok, érzések, környezetszennyezés és elektromágnesesség – befolyásolnak. A jó egészségi állapot megtartása érdekében fontos, hogy ezek a mágneses terek egyensúlyban legyenek, mindenekfelett azért, mert a mágneses tér bármilyen eltorzulása egy szervnél bármennyi időre is, negatívan hat a szerv működésére.
 

Az első mágneses tér, amellyel testünknek tökéletes egyensúlyban kell lennie, az a föld mágneses tere.
 

Fiziológiai szinten a mágnesterápia sejtszinten hat, újrapolarizálva a sejteket és visszaállítva a sejtmembrán permeabilitását, vagyis a sejtműködés a nagyobb oxigénfelhasználás következtében javul.
Ha a test részei közel kerülnek a mágneses tér hatóköréhez, a mágneshullámok kompletten, mélyen átjárják azokat. Íly módon a hullámok befolyásolják a sejtekben lévő ionokat és ebből következően a sejt villamos feszültségi folyamatának megváltozása javítja az oxigéntranszformációt.

Az erek vérbőségének megnövekedése következtében nő a biológiai aktivitás.

A mágnesterápia hatékonysága:


A Mágnesterápia azért hatékony, mert az alacsony frekvenciájú mágneses mezők és a sejtek egymásra hatása következtében az egyensúly fiziológiai feltételeinek visszaállítása jön létre.
 

A sejtmembránokra hatnak, jobban befogadóképessé téve azokat. Ez visszaállítja a membrán korrekt potenciálját, amely alapvetően fontos a sejten belüli táplálás biztosításában.
 

Szervi és anatómiai szinten ezek a hatások fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és ödéma felszívódást elősegítő erővel bírnak.
 

Az alacsony frekvenciájú mágneses mezőknek ezen túl még különleges hatása van a kálciumionok csontszövetekbe való beépülésének ösztönzésére, szilárdítva ezzel a csonttömeget és elősegítve a törések gyógyulását.


A mágnesterápiával eklatáns eredmények vannak:


· gyulladásos típusú problémáknál (ízületi gyulladás, izomhúzódások, stb.);
· reumatikus betegségeknél, végtag problémáknál mint pl. az ízületi gyulladás, íngyulladás, condylus-táji gyulladás, nyálkatömlőgyulladás, ízület körüli gyulladás, tarkótáji fájdalom, derékfájás, izomfájások, törések kezelésénél akár még a gipsz viselésekor, akár utána;
· végtagfájdalmak és korábbi traumák esetén;
· mindenféle fekély megszüntetésénél (pl. balesetből bekövetkező, felfekvéses, égésből eredő, vénás és kezelhetetlen fekélyeknél;
· minden olyan betegségnél, ahol fontos a nagyobb mikroérképződés és szöveti regeneráció, pl. kallusz megszilárdulás, stb.;
· hegesedésre;
· fertőzéseknél;
· csontritkulásnál.

 

Tudjuk, hogy a biopolimerek és a sejtmembránok gyakorlatilag olyan parányi elemek, melyekben lehet mérni a nyomást. Pontosabban, az egészséges idegsejtekben a belső sejtmag és a külső membrán között mért potenciális különbség 90 millivolt, más sejtekben ez a nyomás úgy 70 millivolt körül van. Amikor ezek a testünkben lévő parányi elemek lemerülnek, a szervezet hátfájással, csontfájdalmakkal, végtagfájdalmakkal, gyulladásos folyamatokkal, be nem gyógyuló sérülésekkel reagál erre. Amikor ezek a sejtek egy fertőzés, egy trauma, vagy bármilyen más ok miatt megbetegednek, elveszítik az energiatartalékukat, vagyis lemerülnek, így abban a sejtben, melyben egészséges állapotban 70 millivolt nyomás mérhető, addig a beteg sejtben a nyomás csak 50-55 millivolt. Ha ez a nyomás 30 millivolt alá süllyed, bekövetkezik a sejt pusztulása. A mágnesterápia célja az, hogy ezeket az életerő nélküli sejteket feltöltse és regenerálja.
 

Hogy elmagyarázzuk, hogyan is működik a gyakorlatban a mágnesterápia, elemezhetjük pl. az egyik legáltalánosabb betegséget, a csontritkulást. A betegséget a csontsűrűség progresszív csökkenése (a csontok porózusabbá válnak) és a csontok olyan szintű elvékonyodása jellemzi, mely már nem teszi lehetővé a megfelelő alátámasztást.
 

A becslések szerint ez a betegség az 50 év feletti nők 25-40 %-át, míg a 70 év feletti nők 70 %-át érinti és ez a szám folyamatosan emelkedik.
 

Tudományosan kimutatott tény, hogy a mágnesterápia lassítja a csontsűrűség csökkenési folyamatát.
Miután újraaktiválja a sejtek kalciumfelvevő képességét, ez a terápia megállítja a degeneratív folyamatokat és az esetleges kalciumtablettás kezelés hatását megsokszorozza.

 

Készülékeink használati utasításaiban minden testrészre vonatkozóan megtalálhatóak azok az illusztrációk, hogy hogyan kell felhelyezni a mágnesfejeket; általában azt tanácsoljuk, hogy a fájdalom által érintett részre helyezzék rá.

Forrás:

Balassa Tímea: A pulzáló mágneses tér gyógyászati alkalmazása

Pentelényi Klára: Pulzáló mágnesterápia

Dr. Deák Sándor: A mágnesterápia helye a komplementer medicinában

Kevin Edelman: Egészségesen meghalni

FEJLESZTÉS ALATT!

bottom of page