top of page
Keresés
  • pulzuspont

SZÍNEK A FENG-SHUI SZERINT


A Feng-shui az elrendezés kínai művészete, eredete 3 ezer évre vezethető vissza. A szó jelentése: szél és víz. A Feng-shui megpróbálja megtalálni a legkedvezőbb küllemet és elhelyezést otthonunkban, lakóházainkban, emberi létesítményekben a harmónia megteremtése és a hatékony pihenés érdekében. A Feng-shui egy olyan holisztikus szemléleten alapul, amely az embert a természet szerves részének tekinti. Összekapcsolja a geofizikai jellemzőket (terepadottságok, klíma, mágneses mezők) és az asztrális jelenségeket, (napfordulók, holdciklusok, csillagmozgások) az ember pszichoszomatikus történéseivel.

Milyen jelentéssel bírnak és milyen hatást fejtenek ki a színek a Feng-shui szerint?

Fekete és indigókék: intuíció, miszticizmus, fegyelem, megértés

Az alapvető erejük az igazságban és komolyságban lakozik. Más színekkel együtt ez a két szín veszi fel a harcot a negatív “csí” energiával. Mindkét szín hatást fejt ki a karrier fejlődésére, mivel ezek a változás színei.

Kék: tudás, egészség, határozottság

A kék szín alkalmas a meditációra, mert nyugtató a hatása. Ha nem használunk kék színt a hálószobában, használjuk olyan helyiségben, ahol sok időt töltünk el gondolkodással.

Zöld: egyensúly, szeretet, önkontroll

A hosszú élet és a vitalitás színe. A tavasz színeként emeli különböző helyszínek pompáját, továbbá új hangulatot és élénk zöldhatást kölcsönöz. A zöld az egészséges életmód színe.

Piros: vitalitás, bátorság, önbecsülés

A piros szín szimbolizálja az erényt és az igazságot, valamint erősíti az önbecsülést. A piros az élet, a boldogság, a jólét, a bőkezűség és a hit színe. A piros színt – amely a mindennapi élet fontos szegmensét is képezi – használjuk exponált helyeken.

Rózsaszín: boldogság, hit, kreativitás, partnerkapcsolat

A fehér és a piros szín kombinációja romantikussá varázsolja a helyszínt. Rózsaszínnel a partnerek közötti kapcsolat is erősíthető.

Lila: szépség, kreativitás, inspiráció

A lila szín jellege a pirosra emlékeztet, így a lila a pirossal vagy az arannyal együtt bőséget jelképez, továbbá gazdagságot, a fenségesség fényét és mindennapi pompát varázsol a szobába.

Narancssárga: energia, lelkesedés, boldogság, bizalom, kreativitás

Örömöt szerez és erősíti az élet szeretetét. A narancssárga a legjobb érzelmi ösztönző és összekötő szál.

Sárga: bölcsesség, tisztaság, önbecsülés

Ez a szín a tekintély és a rend hangulatát közvetíti. A becsülethez, a türelemhez, az elfogadáshoz és a megbízhatósághoz kapcsolódik. Harmóniát visz az emberek otthonába és életébe.

Barna: biztonság, vitalitás

A helyszínek és az emberek közötti egyensúlyt jelképezi. Helyiségeken belül az erő jeleként működik. Irányt mutat a boldogság felé.

Fehér: elégedettség, tisztaság, igazság

A hely szellemiségét és tisztaságát közvetíti. Nagyobb kreativitást biztosít. Főként gyermekszobában ajánlott.

Szürke: kapcsolat, önsegély

A kapcsolat és az egyesítés színe. Ösztönzi az utazást és erősíti saját magunk megsegítését.

Arany és ezüst: vagyon, bőség

Ez a két szín elsődlegesen a gazdagságot és a jólétet jelképezi. Főként a lakás közepén helyezendők el, általános jelleggel vagy csak egyes tárgyakon. forrás:wikipedia,rockstar,szinvilagneked

589 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


FEJLESZTÉS ALATT!

bottom of page