top of page
Keresés
  • pulzuspont

Miért nem tudunk elaludni és miért kelünk fel éjjel?


Általában nincs gondod az alvással, de az utóbbi időben minden éjszaka felébredsz? És ha ez még nem lenne elég, mindig ugyanabban az időpontban kerül erre sor, ráadásul a visszaalvással is gondjaid vannak. Valójában érdemes megfigyelned, pontosan mi ez az időpont, ugyanis a lelki, sőt, testi problémáidat is megmutathatja. A hagyományos kínai orvoslás szerint a testünk mindig más szervet lát el energiával; ha ugyanakkor ébredsz fel, azt jelenti, hogy az energiáid egy része másfelé van irányítva, és emiatt nem tudsz aludni.


Nem tudsz elaludni 21 és 23 óra között


Lelki okok: Általában ilyenkor fekszenek le az emberek aludni, ha viszont nehezen jön álom a szemedre, az arra utal, hogy stresszes időszakon mész keresztül, és nem tudod elcsendesíteni a gondolataidat. Ilyenkor érdemes lefekvés előtt relaxálni, meditálni, vagy akár nyugtató hatású teát inni.

Testi okok: Ha nehezen tudsz elaludni ebben az időszakban, annak egyik oka lehet, hogy a pajzsmirigyeddel problémák vannak, és a tested így jelzi feléd, hogy felborult az egyensúlya. De ha az álmatlanságnak az az oka, hogy nem tudod lenyugtatni magad, az a mellékvesék gondjára is utalhat, mivel ez a szerved felelős az adrenalinért, ami folyamatos pörgésben tart téged este.


Ha 23 és 1 óra között ébredsz fel


Lelki okok: Valószínűleg mostanában nagyot csalódtál valakiben, akitől tényleg nem vártad volna, ez pedig nagyon bántja a lelked. Ahhoz, hogy mostantól ne ébredj fel ekkortájt, meg kell bocsátanod magadnak és a másiknak is, hogy megnyugodjon a lelked.

Testi okok: Ebben az időszakban a legaktívabb az epehólyagod, ami az emésztésben és az ételek felszívódásában segít. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolnod; lehet, hogy túl nehezet ettél lefekvés előtt, és emiatt ébredsz fel minden éjjel ebben az időben.


Ha 1 és 3 óra között riadsz fel


Lelki okok: Valószínűleg próbálod elnyomni magadban, de igazából dühös vagy valamiért, és bűntudatot érzel. Valaki megbántott, esetleg olyat tettél, amire nem vagy büszke, ezek pedig tudat alatt ébresztenek fel az éjszaka közepén.

Testi okok: Ebben az időszakban a tested megpróbál megszabadulni a méreganyagoktól, és a májad detoxikál. Ha mindig ekkor ébredsz fel, valószínűleg túlzásba vitted az alkoholt és a koffeint, amit a tested így próbál meg jelezni feléd.


Ha 3 és 5 között megébredsz


Lelki okok: Bár igyekszel vidámnak mutatkozni, valójában több szomorúság lakozik benned, mint azt bárki is tudná. Gyakran érzed magad melankolikusnak és búskomornak, és sokszor te magad sem tudod, hogyan változtathatnál rajta. Ha ekkor ébredsz fel éjjelente, azt jelenti, hogy tudat alatt nagy hatással van rád ez a lelkiállapot.

Testi okok: Ebben az időszakban próbál a tüdőd gyógyulni és megtisztulni, amitől reggel frissebbnek érezheted magad. Ha viszont ez elmarad, és mindig ekkor riadsz fel, akár azt is előjelezheti, hogy nincs top formában a tüdőd.


Ha 5 és 7 között riadsz fel


Lelki okok: Az agyad ekkoriban kezd átállni a munka üzemmódra, így tudat alatt már ezen kattognak a gondolataid. Hajlamos vagy a szorongásra, és nehezen engeded el azokat a dolgokat vagy személyeket, akikről tudod, hogy egyébként csak hátráltatnak téged.

Testi okok: A vastagbél ekkor kezdi megtisztítani magát a felesleges anyagoktól és emészthetetlen élelmiszerektől. Lehet, hogy nem figyelsz eléggé az étkezésedre, emiatt pedig a gyomrodnál vannak problémák, amit a tested így próbál meg jelezni feléd.forrás:joy


742 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

FEJLESZTÉS ALATT!

bottom of page