top of page
Keresés
  • pulzuspont

KESUDIÓ a természetes antidepresszáns

Egy maroknyi kesudió egyenlő a Prozac nevű antidepresszáns napi általánosan előírt adagjával. A testünkben a létfontosságú aminosav az L-triptofán nyugtató, és alvást elősegítő hatású niacinné. Triptofán ezzel párhozamosan szerotoninné is alakul, ami egyike az egyik legfontosabb neurotranszmittereknek a szervezetünkben.

A szerotonintól jobban érezzük magunkat, javítja a közérzetünket. Ez egy olyan pozitív hatás, hogy az olyan antidepresszánsok mint a Prozac, Paxil és egyebek vagy utánozzák a szerotonin hatását, vagy pedig a test saját szerotonin termelését magasan tartják. Ugyanezt a hatást az étellel is elérhetjük amit fogyasztunk. Senki sem mondhatja, hogy a babok, sajt, búzacsíra, borsók,diók mérgezőek ha túl sokat eszel belőlük.

Rengeteg szénhidrátra van szükség ahhoz, hogy a triptofán oda jusson ahol a legtöbb jót tudja tenni: az agyba. Sajt és keksz kombinációja például jó együttes, de már kevésbé jó ha csak sajtot fogyasztunk önmagában. Egy tojás pirítóssal jobb mint egy tojás elfogyasztása önmagában. A bab, borsó és dió már önmagában tartalmaz elég szénhidrátot ezért azokat nem szükséges kombinálni.

Öt adag bab, néhány résznyi mogyoróvaj, vagy egyszerűen csak egy nagy maroknyi kesudió már kétezer milligrammnyi triptofánt tartalmaz, ami pontosan ugyan úgy fog működni mint az előírt antidepresszánsok. Ezt valószínűleg a gyógyszergyártó vállalatok is tudják. Ezt bizonyítja a következő idézet is.

„Nézzék csak meg, hogy mi folyik az étrend-kiegészítők körüli törvényi rendszabályozás területén… Ha sikerrel járnak ezek az erőfeszítések, akkor olyan termékek állíthatók elő, amik versenyre kelnek az orvosilag igazolt és engedélyezett hatóanyagokkal. Ez alááshatja a gyógyszergyártó vállalatok az általuk előállított és engedélyeztetett szerek exkluzivitáshoz való jogát.” – David Abrams Drug Information Association éves találkozója 1993 július 12.

Ki nem ismerné a kesudiót? Egy nagyon kedvelt rágcsálnivalóról van szó ami rokon a pisztáciával, ezen kívül nagyon egészséges is. Tele van antioxidánssal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal amik mind szükségesek a szervezet egészséges működésének fenntartásához. Brazíliából származik de a 17.században a Portugálok Indiába is átvitték.


Íme néhány jótékony hatása ennek a bab alakú diónak: - Megakadályozza a rák kialakulását A Proanthocyanidinek a flavonolok egy típusa amik meggátolják a rákos sejtek szaporodását. A kesudió magas réz és Proanthocyanidin tartalmának köszönhetően legfőképpen a vastagbélrák megelőzésében jól alkalmazható.


- Jót tesz a szívnek. A kesudióban kevesebb zsír van mint más diófélékben és az is olajsav formájában, ami a szívnek kimondottam jót tesz. Koleszterol mentes és az antioxidánsoknak köszönhetően megelőzi a szívbetegségek kialakulását. A kesudió a magnéziumtartalmának köszönhetően csökkenti a magas vérnyomást


- A haj színét kiemeli. Mivel a kesudióban sok réz van, és a réz szükséges ahhoz hogy a hajszín megfelelően élénk legyen, ezért a kesudió rendszeres fogyasztása élénkebb hajszínt eredményezhet.


- A kalcium a magnéziumhoz hasonlóan nagy koncentrációban van jelen a kesudióban, rendszeres fogyasztása erősíti a csontokat. A megnéziumot a csontok felszínére rakja le a szervezet, ez a réteg megakadályozza hogy az erekbe és az idegekbe kalcium szivárogjon, ezért hozzájárul az izmok lazán tartásához, és a magas vérnyomás megelőzéséhez.


- A vesekőképződés esélyét 25%-kal csökkenti a kesudió napi szedése.


- A kesudióban bár van zsír de nem az a fajta ami hízlalná az embert, ezért a hihedelemmel ellentétben a kesudió fogyasztása nem járul hozzá súlyunk gyarapodásához.


- Szelén, megnézium, réz tartalma a szervezet számára nagyon értékes elemek, mert rengeteg enzim kofaktorát képezik.


- Segít az emésztésben, ezen kívül a neukleinsav szintéziséhez is hozzájárulnak a kesudióban található értékes elemek.


- A kesudió vitamintartalma igen magas, legnagyobb mértékben riboflavint, niacint pantoténsavat, thiamint tartalmaz

- Menopauza után a kesudió fogysztása alvásra gyakorolt hatásáról már sokan beszámoltak. Valóban hozzájárul a nyugodt és pihentető alváshoz.


- A kesudíó segít a szervezetnek a vasat hatékonyan felhasználni, ezért a szabad gyökök eltűntetésének jó módszere a kesudió fogyasztása. A szabadgyökök rengeteg egészségügyi probléma kialakulásáért felelősek.


- A kesudió segít a szemnek megszűrni a káros UV sugarakat, ezzel megóvja a makulát, ami az éleslátás helye a degenerációtól.forrás:biokultur.jimdofre

429 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


FEJLESZTÉS ALATT!

bottom of page