top of page
Keresés
  • pulzuspont

Hogyan őrizzük meg fiatalságunkat?Az idő kerekét nem forgathatjuk vissza, de ez nem jelenti azt, hogy ne vehetnénk fel vele a versenyt! Eláruljuk, melyek azok a legújabb módszerek, legjobb kozmetikumok, amelyek segítségével bőrünk tovább megőrzi hamvasságát, rugalmasságát, fiatalságát.


ARC


Jó tudni: Az arcbőr a test legnedvesebb felülete, egy négyzetcentiméterre 500 faggyúmirigy esik. Az arcbőr öregedése 20-25 éves korban kezdődik, ennek első jele, amikor a szemhéj alatt megjelenik a fáradtság nyoma, apró redők formájában.


A zsíros és a száraz bőr nem egyformán öregszik:

  • A száraz bőrűek hamarabb ráncosodnak.

  • A zsíros bőrűeknek a pattanások ellen vívott harc után a mély barázdák ellen kell felvenniük a harcot.

  • A vegyes bőrűeknek a legnehezebb, még negyvenéves koruk után is kidugja fejét egy-két pattanás, de már a ráncok is megjelennek.


Ápolási tanács: Ápolókrémek használatára 18 éves kortól szükség van. Ajánlott ezeket 5 évenként változtatni, a bőrtípusunknak megfelelően.

Tipp: Kortyoljunk naponta háromliternyi szénsavmentes ásványvizet, valamint minden csészényi kávé után igyunk egy pohár vizet! A kávé ugyanis vízhajtó hatással bír, és szárítja a bőrt.SZEM


Jó tudni: Az arcon a szem körül alig található faggyú- és izzadságmirigy, ezért a bőr érzékenyen reagál minden külső hatásra, napsugárzásra, a száraz levegőre, a stresszre és a helytelen kozmetikumra. Ezek mind tovább gyorsíthatják az öregedését.


Ápolási tanács: Az ápolásra nem alkalmasak sem az arc-, sem a testkrémek, mert hiányoznak belőlük az intenzív és speciális hatóanyagok, amelyek eltüntetik a karikákat, duzzanatokat, ráncokat. A szemápoló szérum nagyon lágy, gyorsan, nyom nélkül felszívódik, és azonnal simítja a bőrt. A negyedik X átlépése után sűrűbb állagú szemkörnyékápolót használjunk, amelyet a szemöldök növekedési irányával megegyezően simítsunk a bőrbe!


Tipp: Harapjunk bele egy citromba! Ez megindítja a könny képződését, amely természetes módon tisztítja a szemet. Sószegényen táplálkozzunk, mert a só sok vizet tárol a szövetekben, és megduzzadhat a szemhéjunk.NYAK


Jó tudni: A nyak bőre szárazabb, mint az arcé, vagyis korábban jelez. 25-30 éves kor körül fennáll a veszélye a lúdbőrösségnek, amiért főként az ibolyántúli sugarak a felelősek, amelyek tönkreteszik a kollagén- és elasztinrostokat. Ha nem figyelünk az ápolására, a bőr gyorsan pergamenszerűvé válik.

hirdetés


Ápolási tanács: A nyakat reggel és este tisztítsuk meg arclemosó tejjel és tonikkal! Használjunk speciális nyak- és dekoltázsápoló krémet, vagy az arckrémünkből masszírozunk rá keveset, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal, így elkerüljük a bőr nyújtását.

Tipp: Nyáron magas UV-tartalmú krémmel védjük nap közben a nyak bőrét, mert annyira kiszárad, hogy kreppszerűvé válik.MELL ÉS DEKOLTÁZS


Jó tudni: A mellet a bőr tartja, és így a szigorú nehézkedési törvények rá is vonatkoznak. Minél nehezebb, nagyobb a mell, annál gyorsabban megereszkedik. 20 éves kortól kezdődhet a bőrréteg elernyedése.


Ápolási tanács: A speciális mell- és dekoltázsápoló krémek, zselék használata ajánlott. Ezek sem nem növelik, sem nem emelik meg a mellett, viszont javítják a bőr megjelenését, és feszesítő hatást fejtenek ki. Fontos, hogy ne csak tápláljuk, hanem hidratáljuk is itt a bőrt!


Otthon – Gyors formába hozás: Fogjunk egy közepesen puha kislabdát, nyomjuk össze, tartsuk ki a mozdulatot 8 számolásig, majd 2 ütemet pihenjünk! Ismétlésszám: 8.KAROK ÉS LÁBAK


Jó tudni: A kar bőre jó szerkezetű, az idő múlásának sokáig képes ellenállni. A láb viszont a testfelület legszárazabb része, ennek oka a verejtékmirigyek hiánya. Már 30 éves kortól csökkenhet az izomzat tömege, míg a zsírpárnák növekedhetnek. További negatívum, hogy e testrészek belső felületén 40 éves kortól a bőr elernyed. A 45 életév után a könyök és a térd bőre elszíneződik, ráncossá válik.


Ápolási tanács: Radírozzuk le hetente kétszer a bőrünket, és mindennap használjunk olyan testápolót, amely feszességet, tartás ad a bőrnek úgy, hogy határozottá teszi a kontúrokat, és csökkenti a ráncokat! A térd és a könyök bőrét világosítsuk fél citrom levével!


Otthon – Gyors formába hozás: Nagy hatásúak a zsírsejtek és a salakanyagok eltávolításában a masszázskefék, szizálkesztyűk, amelyeket a nedves bőrön körkörösen mozgassunk! Használatukkal a bőr sima és rózsás fényű lesz.


Tipp: A hétköznapokban kevésbé terhelt belső izmok edzésére végezzünk a kar esetében fekvőtámaszt, a lábak formában tartására pedig kitörést (nagy terpeszben, támadóállásban guggolás).

KÉZ


Jó tudni: Kezünkön egyetlen faggyúmirigy sem található, a bőr ezért itt a legérzékenyebb. Ráadásul nagy megterhelésnek van kitéve, hiszen a kezünkkel rengeteg dolgot művelünk, és a kézfejet nem védjük úgy a napsugaraktól, a környezet káros hatásaitól, ezért gyorsan kiszárad, és foltos lesz.


Ápolási tanács: Hetente kétszer távolítsuk el az elhalt bőrsejteket, és negyvenéves kor után minden kézmosás után krémezzük be a kezünket! Nyáron használjuk ugyanazt a napvédő krémet a kézfejünkre, mint az arcunkra! Forrás:nlc


90 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

FEJLESZTÉS ALATT!

bottom of page