top of page
Keresés
  • pulzuspont

Hősképző


Idén is elindítottuk Hősképző kampányunkat, amelynek keretében november végéig a szervezetünk munkatársai és önkéntesei országszerte az elsősegélynyújtást népszerűsítő és oktató ingyenes foglalkozásokra várják az érdeklődőket. Idén az elsősegélynyújtók járványügyi biztonsága áll a kampány középpontjában.

A tömegrendezvények elmaradása és a koronavírus-járvány újbóli terjedése miatt a Magyar Vöröskeresztnél a biztonságos ellátás és a biztonságos oktatás fontosságára hívjuk fel a figyelmet. Az ország minden megyéjében megvalósuló program helyszíneiről és időpontjairól a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinél érdeklődhetnek a jelentkezők. A HŐSKÉPZŐ kampány szeptembertől november végéig havonta egy-egy világnaphoz kapcsolódó aktuális üzenettel jelentkezik.

Szeptemberben az iskolakezdéshez kapcsolódva cselekvésre szólít fel a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, szervezetünk ifjúsági tagozata. A cél az, hogy az évtizedek óta működő kisegészségőr program és az iskolai elsősegélynyújtó szakkörök COVID-szolgálatok megszervezésével segítsék az iskolai közösségek védelmét! A tanulók önkéntes bevonását minden közoktatási- és köznevelési intézményben érdemes megfontolni, különösen ott, ahol jól működő vöröskeresztes közösség található, illetve ahol rendszeresen szerveznek a Magyar Ifjúsági Vöröskereszttel közös szakmai programokat. A jelenlegi helyzetben nagyon fontos, hogy az iskolai közösségek hosszabb távon is képesek legyenek betartani a szükséges óvintézkedéseket. Iskolai, vagy kollégiumi COVID szolgálatok szervezésével a diákok hatékonyan segíthetnek egymásnak, hogy a kortárs példa erejével gyorsan megszokják és szükség esetén hosszabb ideig is megtarthassák a járványügyi védekezés intézményi kultúráját.

A gyerekek alsó tagozatban is bevonhatók a különleges iskolai eljárásrend betartatásába. A szabályos maszkviselés ellenőrzése, a közös terekben elhelyezett kézfertőtlenítő pontok működtetése, a távolságtartási előírások felügyelete, a kontaktusmentes lázmérésben való közreműködés illetve a tájékoztatás lehet a feladatuk.

Fontos, hogy az iskolai önkéntes COVID szolgálat kizárólag preventív és figyelemfelhívó célokat szolgál, a potenciális fertőzöttek elkülönítésében vagy ellátásában gyermekek nem vehetnek részt. Az aktuális járványügyi intézkedések figyelembevételével a szolgálat rugalmasan átalakítható vagy felfüggeszthető. A szolgálatot kizárólag a gyermekek járványügyi felkészítése után lehet megkezdeni, előzetes szülői jóváhagyással. A Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozatának szakemberei az első hullámban megszerzett tapasztalatok és nemzetközi ajánlások felhasználásával nyújtanak segítséget a felkészítő foglalkozások megtervezésében és lebonyolításában.

Forrás: vöröskereszt

39 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


FEJLESZTÉS ALATT!

bottom of page