Keresés
  • pulzuspont

A szervezet savasodásának okai, tünetei


A szervezet lúgosítási folyamata

A szervezet, a vér enyhén lúgos kémhatásának fenntartására irányuló rendszer terheltsége esetén, salakmentesítési, semlegesítési, ürítési, raktározási és felhalmozási folyamatba kezd. Kezdetben a szervezet a szabad bázisait használja fel semlegesítés céljából, melynek következménye hogy csökken a vér puffer kapacitása. A vér puffer rendszere szabályozza a vér pH viszonyait, ehhez használja a szénsavat –vérben oldódó széndioxidokból keletkező gyenge sav-, és a bicarbonát ionokat lúgosítás céljából. Eltolódik a Kálium - Nátrium arány, végül a savak (salakanyagok) elraktározódnak a kötőszövetekben, porcokban. Ha tovább folytatódik a savtelítődés, elkezdődik az ásványi anyagok felszabadítása a csontokból (csontritkulás), fogakból (fogszuvasodás) és a porcokból. Végül a semlegesítésre, és ürítésre irányuló folyamattal a testből teljesen kivonódnak (felhasználódnak) a bázisképző anyagok (Cink, Kálium, Magnézium, Kalcium), helyettesítésükre a szervezet zsírokat (koleszterin!) kezd termelni és használni. A zsírsejtek mintegy közrefogják, beburkolják, megkötik-kummulálják a savakat (salakanyagokat). Fokozódik a szervezet zsírfelhalmozási, raktározási funkciója is, ebben az esetben az ezzel járó túlsúly, illetve elhízás a szervezet védelmi funkcióját tölti be! Ezért is gyakori panasz, hogy hiába fogyókúrázom, szedem a fogyasztószereket (a fennálló felszívódási zavar miatt, nem tud hatni), alig eszem valamit, még sem fogyok! Idővel azonban ezek a zsír és koleszterin szemcsék lerakódnak az érfalakra, és az érfalakat károsítva eltömítik azokat (szív és érrendszeri panaszok). A szervezet az öngyógyításban a „hasonlót a hasonlóval” alapon dolgozik, így például a megemelkedett sav viszonyra, több gyomorsavat kezd el termelni, hogy ezzel is kiváltsa, fokozza a szervezet lúgosító (alkalizáló) reakcióit és a sav kiürítését (a gyomor felé). Ezért jelentkeznek tünetként gyakran a savtúltengéses állapotok, a gyomortáji panaszok, majd a refluxbetegség, ahol a sav (gyomor és epesav is) visszaáramlik a nyelőcső felé, és marni kezdi a szöveteket. A teljes savtalanításra irányuló tevékenységtől és a folyamat következményeiből, világosan látszanak a betegség kórképeinek kialakulásának okai, és ok-okozati összefüggései. Alapvetően a legtöbb elváltozás, betegség hátterét, és kialakulásukhoz szükséges feltételek megteremtését, a vér kémhatásának savas irányba való eltolódása okozza!

Savasodás alapvető okai a szervezetben

  • Legnyilvánvalóbb ok a kiegyensúlyozatlan táplálkozás (- alapismeretek-bioenergetika). Azaz, jóval több savasító hatású (pl. hús), mint lúgosító hatású táplálékot veszünk magunkhoz (pl. zöldségek).

  • A vitamin és az ásványi anyaghiány

  • A táplálékok nagy része savasító hatású adalékanyagokat, tartósítókat tartalmaznak, melyek nagymértékben emelik a szabad gyökök számát, ugyanakkor elégtelen az ezeket megkötő antioxidáns tartalmú táplálék fogyasztása (pl. gyümölcsök, zöldségek fogyasztása).

  • A nehézfém telítettség, nehézfém mérgezés (→pl. amalgámos fogtömés- /higany/, dohányzás-/kadmium/).

  • Savasító (savanyító) hatású folyadékok túlzott fogyasztása (pl. sör, coca-cola és fajtái, édesített és adalékanyagos üdítők, szénsavas üdítők, kávé).

  • A kevés (víz) folyadékbevitel (vízterápia →folyadék szükséglet) mert a szervezet nem tudja kellő mértékben „átmosni”, tisztítani önmagát, egyben lassul a vérkeringés is).

  • A kevés mozgás és a kevés friss oxigén felvétel (zavart szenved az energia felhasználása, leadása és a környezeti energia felvétele).

  • A káros földsugárzások hosszantartó hatása a szervezetre (→radiesztézia)

  • A stresszes életmód, mert a folyamat alatt fokozódik a salakanyagok felhalmozása.

  • A dohányzás, mely a szervezetben állandóan fenntartja és telíti a méreganyag és nehézfém szintet.

Savasodás tünetei a szervezetben

  • A Candida albicans és egyéb mikrobás betegségek (a paraziták a savas közegben életképesek, a lúgos közegben elpusztulnak) kialakulása.

  • Vírusos, bakteriális fertőzések (immunrendszer legyöngülése miatt, energetikai hiány miatt) gyakori jelentkezése.

  • A túlsúly és az elhízás (a szervezet a zsírtermelésre és raktározásra összpontosít, mert mintegy zsírágyba burkolja, leköti védekezésként a savakat. Tehát a fokozott zsírlerakódás a testben tulajdonképpen egy immunválasz, a savasodás ebben az esetben egy védekezési reakció).

  • A soványság (a tápanyagok elégtelen felszívódása és beépülésre szánt energiahiány miatt, az éhezés pedig kóros mértékű acidózist, elsavasodást okoz a szervezetben ) és az étvágytalanság.

  • Szív és érrendszeri betegségek kialakulása (az érfalra letelepedett koleszterin, zsírok /amit eredetileg védekezésként termelt a szervezet / miatt, csökken az erek rugalmassága).

  • Az agyvérzés kialakulása.

  • Emésztőrendszeri betegségek, zavarok (felszívódási zavarok, gyomor telítettségi panaszok, fokozott gyomorsav termelődés és refluxbetegség, rossz lehelet, bélrendszeri zavarok fennállása (vastagbélrendszer→ bélflóra, probiotikumok).

  • Az ízületi és izomfájdalmak és betegségek (kötőszövetbe, porcokba lerakódnak a salakanyagok) jelentkezése, gyakori izomgörcsök kialakulása.

  • Gyakran fellépő gyulladásos folyamatok kialakulása a szervezetben (vagy egy adott szervben).

  • A folyamatos fáradtságérzet és kimerültség (csökken a szervezetben a fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok felszívódása, energetikai hiány lép fel, az idegsejtek érzékenyek a vér pH viszonyainak változására, illetve eltolódására).

  • Alvászavarok, alvási nehézségek kialakulása.

  • Az immunrendszer gyengülése, az ellenálló képesség csökkenése (csökken a tápanyagok felszívódása és a hormontermelésre, enzim termelésére is kevesebb energia jut. A szervezet „minden” energiával a savürítésre, és eltávolításra, illetve a lúgosítás reakcióira összpontosít).

  • Afták, fekélyesedések létrejötte a szájban.

  • A cellulitis kialakulása.

  • A csontritkulás és folyamatának felgyorsulása (kalcium anyagcsere felborulása).

  • A rák és daganatos elváltozások kialakulása.

  • A fül,-orr,-gégészeti betegségek létrejötte (főleg gyermekek esetében).

  • A cukorbetegség kialakulása.

  • Bőrtünetek, kiütések, pattanások, ekcéma jelentkezése, a bőr sápadt és szürkés/sárgás színűvé válik.

  • Haj fokozott hullásának, töredezettségének kialakulása, fokozott kopaszodás megjelenése.

  • Az allergiás tünetek (a szervezet jelző válaszreakciója) megjelenése, és az allergiás állapot állandósulása.

  • Az asztmás tünetek (a tüdő, mint lúgosító szerv terheltsége miatt) kialakulása.

  • Depresszió és intolerancia, ingerlékenység, szorongásos tünetek kialakulása (stressz).

Mint láthatjuk, a szervezet savasodási folyamatának tünetei, pl. szinte megegyeznek a Candida gomba által okozott tünetekkel (a betegség is tünet, a szervezet problémamegoldó, tisztulásra irányuló folyamata), hiszen a savas kémhatású miliőben életképes és aktív a parazita.

Savasodás elleni lúgosító kezelés, teendők

  • Legelső feladat, annak a megállapítása, hogy valóban kialakult-e (ill. az milyen mértékben) a szervezetben a sejtek funkcionalitására, ill. a közérzetre is kiható, ill. azt befolyásoló pH eltolódás!

  • Kiegyensúlyozott táplálék felvétel– 20%-ban savas hatású tápanyag és 80%-ban lúgosító tápanyag felvételével.

  • Minél több friss, adalékmentes táplálék fogyasztása.

  • Optimális vitamin és ásványi anyag ellátottság.

  • Az evési szokás megváltoztatása – a szénhidrátok bontása már szájban, azaz a nyálban elkezdődik. Fontos a lassú, nyugodt és alapos rágás, hogy jól keveredjen a nyállal az étel!

  • Lehetőleg késő este már ne terheljük a gyomrot és ezzel az egész szervezetet nehéz és sok tápanyagbevitellel (→alvás, szervóra).

  • Több folyadék fogyasztása (célszerű forrásvizet, oxigénnel telített lúgosító hatású vizet, szénsavmentes ásványvizet, gyógyvizet /→ vízterápia/, gyógynövény tartalmú teát fogyasztani).

  • Több mozgás és friss levegőn való tartózkodás (nő az oxigén telítettség, energiaforgalom támogatása, környezeti energia felvételi tényezők kihasználása).

  • Káros földsugárzások kiárnyékolása, az ágy megfelelő elhelyezése, elektronikus eszközök megfelelő használata (→radiesztézia).

  • Dohányzásról való leszokás (ásványi anyagok, nehézfémek → Kadmium).

  • Amalgám tömések kicseréltetése (ásványi anyagok, nehézfémek →higany).

  • Helyes légzéstechnika kialakítása (bioenergetikai mozgásgyakorlatok→hasi légzés és mély légzés), hogy segítsük a széndioxid távozását a szervezetből (ezáltal a savtalanítási folyamatot) és az oxigénfelvételt.

  • Időnkénti tisztító lé- böjt, illetve egyéb méregtelenítő kúrák alkalmazása

  • Masszázsok, akupresszúra (kéz, láb, nyirok, teljes testmasszázs), szauna alkalmazása. Forrás:tgy-magazin,hazipatika,webbeteg,phbioenergetikus

Lúgosító és savasító élelmiszerek:


https://www.pulzuspont.hu/post/l%C3%BAgos%C3%ADt%C3%B3-%C3%A9s-savas%C3%ADt%C3%B3-hat%C3%A1s%C3%BA-%C3%A9lelmiszerek

485 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése