Keresés
  • pulzuspont

Ételek, melyektől jó lesz a vércukorszint



Az egészséges vércukorszint fenntartása korántsem csak a cukorbetegeknek fontos. Ha szeretnénk enyhíteni a diabétesz kialakulásának kockázatát, akkor érdemes megismerni a legjobb vércukorszint-csökkentő ételeket.


Ecet

Egy evőkanálnyi ecet segíthet csökkenteni az erős vércukoremelő hatást, amelyet egy péksütemény vagy valamilyen cukros finomság elfogyasztása okoz. Naponta fogyasztva koleszterinszintünknek is jót tesz.


Eper

Az eperben kevés a cukor, sok a rost, nem mellesleg pedig nagyon finom is. Ráadásul egy tanulmány szerint ha rostban gazdag ételekkel párosítva fogyasztjuk, akkor segít megakadályozni, hogy túlságosan hirtelen emelkedjen meg a vércukorszintünk. Az eperben sok az antioxidáns, ami szintén támogatja az egészséges vércukorszint elérését.


Egészséges zsiradék

A növényi eredetű zsiradékban gazdag ételek, mint az avokádó és a diófélék szintén nagyon jól jönnek, ha szeretnénk egyensúlyban tartani a vércukrunkat. Ezt több kutatás is igazolja.


Keresztes virágú zöldségek

Karfiol, brokkoli és társaik: ezekben a zöldségekben olyan anyagok találhatóak, amelyek segítenek egészségesen tartani a vércukorszintet. Sok bennük a rost, így lassítják az elfogyasztott cukor felszívódását.


Fahéj

Kutatások igazolják, hogy napi egy-két teáskanál fahéj elfogyasztása segít megakadályozni a vércukorszint hirtelen megemelkedését. Fontos megemlíteni, hogy a fahéjnak két fajtája van, a ceylon és a cassia. Utóbbi - és általában ez kapható gyakrabban az üzletekben - nagy mennyiségben károsíthatja a májat, így mindenképpen figyeljünk rá, hogy ne vigyük túlzásba.


Datolya

Meglepő, mivel a datolya cukortartalma igen magas, ugyanakkor mivel glikémiás indexe alacsony, kifejezetten egészséges. Ha joghurttal fogyasztjuk, még hatékonyabban segít a vércukorszint kiegyensúlyozásában.forrás:hazipatika.com

65 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése